Een voorstelling van ons team:

Katrien Tanghe

Erkend dierenarts, beroepstitel toegekend in België  (N3969)

Certificate Small Animal Dermatology (2021)

Ik heb nooit gezegd ‘ik wil dierenarts worden’… dat was gewoon zo. En het liefst een praktijk ‘kleine huisdieren’ waar ik met heel mijn hart mensen kon begeleiden om voor hun dieren te zorgen. In 2004 studeerde ik af en deed eerst wat interims in Vlaanderen, want praktijk doen is meer dan genezen van het zieke dier, je moet ook leren praktijk voeren.

Maar ik wilde toch meer. Ik wilde meeleven, mee zorgen voor mijn eigen patiënten. In oktober 2005 zette ik de stap. U leest bij de voorstelling van de praktijk hoe deze uitgroeide tot wat hij nu is.

In de praktijk verzorg ik de meeste consultaties want daar ligt volgens mij het hart van een praktijk kleine huisdieren. Ik haal er nog steeds veel voldoening uit als ik de mensen naar buiten zie gaan, gelukkig omdat ik hen heb kunnen helpen.

Ik ben tevens mama van 3 kinderen (Lukas*, Anne en Wout) en heb een zeer lieve echtgenoot die mij bij staat. Want als dierenarts en mama heb je heel wat hulp nodig van familie. Ik ben ze daar heel dankbaar voor. Ik probeer in mijn vrije tijd zoveel mogelijk tijd te maken voor mijn gezin en onze hond ‘Boris’.

Ik ben vooral een eerste lijns dierenarts en verzorg daarom de meeste consultaties.

Mijn speciale interesse gaat uit naar dermatologie. Ik volgde reeds heel wat bijscholingen en congressen in binnen- en buitenland en behaalde in 2021 mijn Certificate of Small animal Veterinary Practice/Dermatology.

ESVD-ECVD 2015 Annuel congres in Krakau, Polen;
WCVD 2016 8ste wereld congres in Bordeaux, Frankrijk.
In augustus 2017 startte ik mijn opleiding aan ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) in Wenen.

Dermatologie Course I (augustus 2017)

Dermatologie Course II (augustus 2018)

Dermatologie Course III (september 2019)

Sarah Fockedey

Erkend dierenarts, beroepstitel toegekend in België  (N5270)

Dat ik dierenarts ging worden was voor mij een evidentie, want met een dierenarts als vader en een familie zot van beestjes, kreeg ik het dierenarts-zijn met de paplepel ingegeven. Dus verliet ik in 2007 mijn thuishaven Wingene om mij vol enthousiasme op mijn studies diergeneeskunde te storten. Zes jaar later was het zover. Ik behaalde mijn diploma diergeneeskunde, optie gezelschapsdieren, aan de Universiteit van Gent. Mijn eerste jaar na afstuderen werkte ik in verschillende praktijken in West- en Oost-Vlaanderen, waaronder deze praktijk. Sinds 2013 werk ik voltijds samen met Katrien in Dierenartsenpraktijk Dier-en-Vriend.

Speciale interessevelden: Chirurgie, orthopedie en konijnen.

In april 2018 startte ik mijn opleiding aan ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) en volbracht ik Soft Tissue Surgery I tijdens een 5-daagse opleiding in Lissabon, Portugal.

Dries Goegebeur

Erkend dierenarts, beroepstitel toegekend in Belgie  (N3976)

Dries studeerde af in 2004 aan de Universiteit Gent en begon direct te werken in een eerstelijnspraktijk in het Brugse. Daarna volgde hij een bijscholingscursus chirurgie, traumatologie en neurologie in Engeland en Zwitserland om vervolgens een tijdje te werken in Nederland en Engeland. Terug in België deed Dries onder de vleugels van een ervaren team en enkele specialisten heel wat ervaring op in verschillende disciplines en kwam ook de voorliefde voor orthopedie en botchirurgie. In 2008 startte hij de praktijk op in Ingelmunster, terwijl hij freelance operaties deed voor collega’s. Na enkele intensieve cursussen en opleidingen aan verschillende Europese universiteiten en de daarbij horende examens leidde dit in 2019 tot een bijkomend diploma – Certificate in Small Animal Veterinary Practice/Orthopaedics. Dries blijft intensieve bijscholingscursussen (orthopedische) chirurgie volgen en blijft zo mateloos gefascineerd en gemotiveerd om huisdieren chirurgisch te helpen.

Daarnaast is Dries ondervoorzitter van SAVAB, een wetenschappelijke dierenartsenvereniging die bijscholing ondersteunt, dierenartsen up-to-date houdt en zelf congressen organiseert. Dries is ook lid van AOVet, ESVOT, de Vlaamse werkgroep orthopedie en voorheen ook van de Vlaamse werkgroep neurologie.

Dries Goegebeur
dierenarts – ondervoorzitter SAVAB-Flanders

Dierenartsencentrum Poot VOF
Meulebekestraat 135
8770 Ingelmunster
T. 051 79 48 78

https://www.dierenartsenpoot.be

www.savab.be

Morgane Lammertyn

Dierenartsassistente

Ik ben al heel mijn leven zot van beestjes, dus ik wist al snel dat ik met dieren wou werken. Daarom startte ik in 2015 Agro- en Biotechnologie met afstudeerrichting dierenzorg aan de Hogeschool Gent in Melle. Tijdens de opleiding heb ik zeer leerrijke stages gelopen bij onder andere de Zoo van Antwerpen en in de Bairbre O’Malley Veterinary Hospital in Ierland. Tijdens mijn stage in Ierland werkte ik voornamelijk met konijnen en knaagdieren en heb daar dan mijn hart aan verloren.

Zelf ben ik het baasje van een eigenwijze kater genaamd Theo.