Veelgestelde vragen over voeding en verzorging:

Tandproblemen zijn een vaak voorkomend probleem bij honden. Door speeksel en voedselresten wordt er tandplak op de tanden gevormd. Als dit niet tijdig verwijderd wordt, stapelt dit zich op en kan dit tandsteen vormen. Tandsteen kan op zijn beurt tandvleesontstekingen veroorzaken. Dit kan makkelijk voorkomen worden door een goede tandverzorging en een goeie mondhygiëne.

De meest effectieve manier om de vorming van tandplak te voorkomen, is het poetsen van de tanden. Tandenpoetsen kan men doen met een vingertandenborstel of een tandenborstel speciaal ontwikkeld voor honden. Daarbij kan men gebruik maken van tandpasta speciaal ontwikkeld voor honden. De tandpasta’s die wij voor onszelf gebruiken zijn namelijk niet geschikt voor huisdieren.

Tandenpoetsen leert u best in kleine stapjes en zo jong mogelijk aan. Men start door voorzichtig met de vinger over de tanden te wrijven. Daarna kan men dit herhalen met wat honden tandpasta. Eens uw pup dit gewoon is kan u overgaan naar poetsen met een tandenborstel. Het poetsen van de tanden gebeurd best minimaal 1 keer per week, en mag zelfs iedere dag gebeuren.

Verder helpen kauwbeentjes, kauwspeeltjes en een goede voeding bij het voorkomen van tandplak. Er bestaat een speciale lijn koekjes en kauwbeentjes die het speeksel neutraliseert, wat de vorming van tandplak verminderd. Deze lijn heet Orozyme.

Voor verdere informatie en correcte producten kan u tijdens onze openingsuren terecht in de balie.

Tandproblemen zijn een veel voorkomend probleem bij katten. Door speeksel en voedselresten wordt er tandplak op de tanden gevormd. Als dit niet tijdig verwijderd wordt, stapelt dit zich op en kan dit tandsteen vormen. Tandsteen kan op zijn beurt tandvleesontstekingen veroorzaken. Dit kan makkelijk voorkomen worden door een goede tandverzorging en een goeie mondhygiëne.

De meest effectieve manier om de vorming van tandplak te voorkomen, is het poetsen van de tanden. Tandenpoetsen kan men doen met een vingertandenborstel of een tandenborstel speciaal ontwikkeld voor katten. Daarbij kan men gebruik maken van tandpasta speciaal ontwikkeld voor katten. De tandpasta’s die wij voor onszelf gebruiken zijn namelijk niet geschikt voor huisdieren.

Tandenpoetsen leert u best in kleine stapjes en zo jong mogelijk aan. Men start door voorzichtig met de vinger over de tanden te wrijven. Daarna kan men dit herhalen met wat katten tandpasta. Eens uw kitten dit gewoon is kan u overgaan naar poetsen met een tandenborstel. Het poetsen van de tanden gebeurd best minimaal 1 keer per week, en mag zelfs iedere dag gebeuren.

Verder helpen een speciale lijn koekjes die het speeksel neutraliseert, wat de vorming van tandplak verminderd. Deze lijn heet Orozyme bucco fresh.

Voor verdere informatie en correcte producten kan u tijdens onze openingsuren terecht in de balie.

Om de vacht van uw pup mooi en gezond te houden, is het belangrijk dat deze goed verzorgd wordt. Men kan de vacht best op regelmatige basis kammen. Het wassen van uw hond doet u wanneer hij vuil is en is dus afhankelijk van hond tot hond. De vacht teveel wassen kan de huid uitdrogen. In de balie vindt u verschillende shampoos die u kunt gebruiken bij het wassen van uw hond. Om het kammen en wassen vlot te laten verlopen, leert u dit best op jonge leeftijd aan en beloont u altijd achteraf. Zo zal uw pup dit beschouwen met iets positief.

Om de vacht van uw kat mooi en gezond te houden, is het belangrijk dat deze goed verzorgd wordt. Men kan de vacht best op regelmatige basis kammen. Het wassen van uw kat doet u wanneer hij vuil is en is dus afhankelijk van kat tot kat. De vacht teveel wassen kan de huid uitdrogen. In de balie vindt u verschillende shampoos die u kunt gebruiken bij het wassen van uw kat. Om het kammen en wassen vlot te laten verlopen, leert u dit best op jonge leeftijd aan en beloont u altijd achteraf. Zo zal uw kitten dit beschouwen met iets positief.

Veel honden hebben last van oorontstekingen. Het is daarom aangeraden de oren van uw hond regelmatig te controleren op vieze geurtjes en korstjes. De oren kunnen makkelijk gereinigd worden met een speciale oorreiniger. Je druppelt de oorreiniger in het oor van de hond en masseert deze in. De hond schudt hierna zelf het vuil en vocht uit het oor. Je kan hierna nog met een proper doekje het oor reinigen. Reinig nooit het oor van uw hond met een wattenstaafje!

Merkt u afwijkend gedrag op zoals schudden met het hoofd, jeuk, krabben aan de oren of wrijven met het hoofd tegen muren of over de vloer? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een oorontsteking is iets pijnlijks die beter voorkomen wordt.

Het is aangeraden de oren van uw kat regelmatig te controleren op vieze geurtjes en korstjes. De oren kunnen makkelijk gereinigd worden met een speciale oorreiniger. Je druppelt de oorreiniger in het oor van de kat en masseert deze in. De kat schudt hierna zelf het vuil en vocht uit het oor. Je kan hierna nog met een proper doekje het oor reinigen. Reinig nooit het oor van uw kat met een wattenstaafje!

Merkt u afwijkend gedrag op zoals schudden met het hoofd, jeuk, krabben aan de oren of wrijven met het hoofd tegen muren of over de vloer? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een oorontsteking is iets pijnlijks die beter voorkomen wordt.

Het beste wat u kunt doen voor uw dier is hem een goede gezondheidsvoeding geven. Een goede gezondheidsvoeding bevat alles wat uw dier nodig heeft om te groeien. De samenstelling van deze soort voeding blijft altijd gelijk in tegenstelling tot voeding uit de supermarkt. Bij supermarktvoeding kijken de producenten naar de eiwitten en producten die op dat moment het goedkoopst zijn, waardoor de samenstelling, kleur of geur vaak kan verschillen. Gezondheidsvoeding is zeer licht verteerbaar waardoor de dieren minder stoelgang zullen maken, het heeft een hoge voedingswaarde waardoor ze maar een kleine hoeveelheid nodig hebben om zich te voeden, het is een smakelijke voeding en hebben vaak doelgerichte eigenschappen. Zo gaan de gezondheidsvoeding zorgen voor een gezonde huid, een mooie vacht, beter werking van het immuunsysteem, de gewrichten beschermen, goeie mondhygiëne en voorkomen vaak zwaarlijvigheid.

Voor meer informatie over voeding kunt u altijd bij ons terecht in de balie.