Onze tandheelkundige dienst:

Consultaties op afspraak

T 050 81 49 39
Sijslostraat 95
8020 Ruddervoorde
info@dier-en-vriend.be
Maak hier een afspraak

We beschikken sinds oktober 2015 over een dentale unit.

Deze dentale unit geeft ons de mogelijkheid uw huisdier alsook het gebit van uw hond of kat optimaal te verzorgen.

Dit is hoe we te werk gaan:

Na een grondige inspectie van de tanden, tandvlees en mondholte wordt overgegaan tot het ‘mechanisch poetsen’ van de tanden. Hierbij wordt door trillende bewegingen het harde, geelbruine tandsteen van de tanden verwijderd. Deze tandsteen zorgt voor de slechte mondgeur, kwijlen, ontstekingen van het tandvlees, pijn, tandbederf en uiteindelijk het uitvallen van de tanden. Dit bezorgt uw huisdier dus niets dan last!

Na het verwijderen van het tandsteen wordt de schade aan de tanden opgemeten. Indien nodig worden aangetaste tanden getrokken. Dit gebeurt anders dan bij de mens. Aangezien de tanden van onze huisdieren als het ware in hun tandkas vastgebeiteld zitten is een goede techniek en uitrusting meer dan gewenst. Daarom beschikt onze dentale unit ook over een boorsysteem zodat de tanden niet in hun geheel maar tandwortel per tandwortel kunnen worden verwijderd.

Na dit alles vindt een laatste inspectie plaats waarna de tanden worden gepolijst. Dit polijsten houdt in dat we de tanden gaan opblinken, eventuele oppervlakkige schade gaan dichten en de tanden beschermen zodat uw huisdier opnieuw met een de glimlach en zonder pijn de wereld kan begroeten!

Konijnen:

Deze dentale unit komt ook bij konijnen goed van pas. In tegenstelling tot hond of kat, blijven de tanden van konijnen hun hele leven doorgroeien. Door te weinig knagen, erfelijke aanleg of een slecht gebit kunnen konijnen ‘olifantentanden’ krijgen. Deze te lange voorste snijtanden zorgen ervoor dat eten zeer moeilijk wordt. Uw konijntje zal vermageren en steeds meer eten laten liggen. Hij gaat daardoor zeer snel achteruit! De tanden kunnen zelfs zo lang worden dat ze omkrullen en in het eigen gehemelte of tong groeien.

Indien u iets van bovenstaande symptomen herkent, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onder lichte verdoving kunnen deze tanden afgeslepen worden tot het normale formaat.